Bokstavligen sekaisin

Publicerad 19.05.2017 kl. 16:03

Jag har hemskt svårt att förstå mig på min kropp och mitt sinne just nu. Om jag tidigare talat om bergochdalbanor så är det ingenting i jämförelse.

Två dagar den här veckan har jag inte lyckats översätta ett ord, och där emellan har jag arbetat dubbelt utan att känna av det. Idag kom jag mig upp före halv åtta och har arbetat effektivt och tagit promenadpauser - Igår mådde jag så fruktansvärt dåligt psykiskt, att jag ringde psykjouren för första gången (och för andra och tredje gången, för den första gången fick jag sådan panik att jag slängde på luren efter att ha sagt mitt namn). Sedan sov jag en fyra timmars eftermiddagslur.

Jag blir galen. Eller ja, det är väl det jag är, rent diagnosiskt.

Att komma upp om morgnarna är svårast, för om jag misslyckas med det, ens med en halvtimme eller så, så funkar jag inte för resten av dagen. Idag gick det bra, eventuellt tack vare den där sjukligt långa tuppluren som blivit mer av en vana än ett undantag (vilket bestyrks av den sömn- och humörsdagbok som min psykiater bad mig föra över sommaren). Jag försöker. Förstå att jag försöker.

I övrigt avslutade jag min korttidsterapi i tisdags, och det var skitjobbigt. Inte att avsluta den, utan själva besöket. Jag vill ännu inte riktigt tro på vad som hände för en dryg månad sedan, vad som hade kunnat hända. Jag har inga problem med att tala om det, verkar det som, men att tänka på det är värre. Jag låter det hellre ligga där, och vara otänkt. För övrigt fick jag en ny vårdkontakt till affektpolikliniken idag, och jag har redan träffat en potentiell terapeut i Helsingfors, så framåt går det, även om den för stunden kanske också går lika mycket bakåt...

Om inte ens kommer hjärtat äntligen på besök <3 Då ska vi göra ingenting tillsammans, och fånga pokemon, och gå på körkonsert, och äta jordgubbar. Ikväll ska jag på spännande lajvmöte (Ouh, the flattery!) och på mindre spännande födiskalas, och imorgon ska vi hygge os hemma hos Kim, kanske en sista gång?

[insert avslutning]

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Älskade syster, tänker på dej massor! Du är otroligt välkommen att hälsa på mig när som helst under de kommande månaderna, ifall du har tid, lust, ork och råd. (man får bo gratis i min lilla stuga)
Hanne19.05.17 kl. 21:47
Hannebanan! Jag ska se om det finns tid och pengar, det skulle vara så jättefint!
Linn21.05.17 kl. 22:35

 

"Sometimes you have to go your own way and learn not to worry that the world might not follow"
 


Linn Alice: Översättare, körsångare, rollspelare, eko-hippie, nyhedning, diktare, amatörvegekock, mellanbarn, feminist, frilansare, miljöingenjör, språkstuderande och en massa annat som är svårare att sätta namn på.

Med rötterna i Vörå, katterna i Vasa och hjärtat (och för stunden även resten av kroppen) i Helsingfors.

Mina så kallade ordbävningar handlar om allt som rör sig i mitt huvud, det är rätt mycket tankar om språk, kärlek i alla dess former, ångest, musik och poesi.

Follow